Aprecierea actiunilor Goldman ii aduce lui Buffet 783 milioane dolari intr-o singura zi

Data publicarii: 26-09-2008 | International

Dupa ce in urma cu o zi a cumparat actiuni Goldman Sachs in valoare de 5 miliarde dolari, Warren Buffet se poate lauda deja cu un profit teoretic de 783 milioane dolari, rezultat in urma aprecierii cu 6% a titlurilor bancii.

Goldman si-a crescut capitalul cu 10 miliarde de dolari, jumatate prin vanzarea de actiuni catre Berkshire, iar cealalta jumate printr-o oferta publica. Titlurile bancii de investitii au crescut semnificativ in ultima sedinta de tranzactionare, ajungand la 133 dolari, fata de 115 dolari, pretul de achizitie.
 
Analistii cred ca decizia lui Buffet ar putea reprezenta punctul de cotitura al crizei financiare americane, prin inducerea unui curent optimist in randul investitorilor.

Buffet, considerat cel mai mare investitor al tuturor timpurilor, a dezvoltat o pasiune pentru Goldaman inca de la 10 ani. In 1940 tatal sau, la randul lui un broker apreciat, l-a luat la o intalnire cu Sidney Weinberg, la acea vreme asociat al bancii de investitii.

Berkshire, compania de suflet al lui Buffet, are un capital de peste 50 de miliarde de dolari, approape in totalitate neafectat de recenta criza. Este de inteles de ce multe banci aflate in mare lipsa de lichiditati incearca sa castige bunavointa miliardarului.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: