Lectie Mittal la Galati: Cum sa produci mai putin si sa-ti triplezi profitul

Data publicarii: 26-09-2008 | Afaceri

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, una dintre cele mai mari companii din Romania aflate in portofoliul numarului 1 mondial in productia de otel, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o triplare a profitului pana la 84 mil. euro fata de S1 2007, pe fondul unor preturi exceptionale, au declarat pentru Business Standard surse din industria de profil.

Cea mai mare afacere locala a miliardarului de origine indiana Lakshmi Mittal a stagnat la nivel de venituri, in conditiile unei scaderi a productiei. Oficialii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei, pentru detalii pe aceasta tema. Potrivit surselor citate, cifra de afaceri a fost aproape similara cu cea din S1 anul trecut, fiind de 1,15 mld. euro, in conditiile in care in S1 combinatul si-a redus productia de otel cu 200.000 de tone. "Scumpirea otelului, care a consemnat cele mai inalte cresteri din istoria recenta, si investitiile facute in ultimii ani de combinat, impreuna cu reducerea costurilor au dus la o profitabilitate foarte ridicata", au mai spus sursele citate.

Combinatul din Galati avea, la finele primului semestru din 2008, cu aproape 1.000 de oameni mai putin decat in primul semestru din 2007.

"De la un numar de 14.545 de salariati la finele lui S1 2007, la finele lui S1 2008, combinatul siderurgic a ajuns la 13.616 angajati", au punctat sursele citate. Rezultatele financiare foarte bune au fost consemnate chiar si in conditiile in care, in primul semestru, combinatul si-a redus productia de otel cu aproximativ 200.000 de tone, din cauza unor intreruperi temporare de activitate la unele sectii, pentru implementarea unor programe de investitii.

"Compania a avut, in primul semestru, o productivitate per salariat de 294 de tone, mai buna decat in perioada similara a anului precedent, dar inca sub media europeana de 300-350 de tone", au mai explicat sursele citate.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: