Directorul executiv al Washington Mutual ar putea primi 13,6 milioane dolari pentru cele 18 zile in functie

Data publicarii: 28-09-2008 | International

Directorul executiv al bancii americane de economii Washington Mutual (WaMu), care tocmai a dat faliment, ar putea primi 13,65 milioane dolari pentru cele 18 zile in care a ocupat aceasta functie, potrivit unui raport al autoritatilor de reglementare, citat de Reuters.

Alan Fishman a primit o prima de 7,5 milioane dolari in momentul semnarii contractului cu banca americana, in 7 septembrie, potrivit unui raport al Comisiei de reglementare a pietei bursiere din Statele Unite (SEC).

Contractul de angajare stipula, de asemenea, plata a 6,15 milioane dolari in cazul rezilierii contractului fara motive justificate, mai arata documentele.

Washington Mutual il angajase pe Fishman, fost director executiv al Independence Community Bank Corp, din New York, pentru a reusi sa-si revina, dupa pierderi masive din credite ipotecare neperformante.

Planul de salvare a esuat, insa, cand clientii s-au grabit sa-si lichideze conturile deschise la WaMu, obligand autoritatile federare sa inchida, joi, banca, pentru ca mai apoi activele sale sa fie vandute catre JPMorgan Chase pentru 1,9 miliarde dolari.

Intr-o conferinta telefonica tinuta vineri, directorul executiv al JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat ca nu cunoaste detalii despre situatia contractuala a lui Fishman. 

"Din ceea ce stiu, presupun ca Alan este in continuare angajatul Washington Mutual", a declarat Dimon. "Nu cumparam banca, nu suntem responsabili pentru ea si nu stiu ce o sa se intample cu Fishman", a adaugat el.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: