Vanity Fair propune mai multe modalitati de a cheltui 700 de miliarde de dolari

Data publicarii: 29-09-2008 | Diverse

Planul de iesire din criza financiara a americanilor se ridica la 700 de miliarde de dolari. O suma care le depaseste cu mult pe cele cu care se lucreaza de obicei in finante sau in administratie. Jurnalistii de la Vanity Fair s-au gandit ce ar mai fi putut face Statele Unite cu acesti bani.

In loc sa salveze de la faliment cateva banci particulare, cu cele 700 de miliarde de dolari, Statele Unite si-ar fi platit datoria externa catre Japonia sau ar fi acoperit cheltuielile organizatiilor umanitare din intreaga lume, timp de un deceniu.

Potrivit publicatiei Vanity Fair, cu aceasta suma se pot cumpara Apple, Google, Microsoft si Berkshire Hathaway si tot ar mai ramane ceva bani de buzunar. Tot de banii astia s-ar putea cumpara, calculat in functie de produsul intern brut, tari precum Irakul, Afganistanul si Suedia.

Sugestiile ziaristilor nu se opresc aici: 700 de miliarde de dolari inseamna zece telefoane iPhone pentru fiecare din cei peste 300 de milioane de americani sau expedierea prin posta a cate cinci trandafiri pentru fiecare dintre locuitorii planetei.

Pentru Washington, suma inseamna plata cheltuielilor de razboi in Irak si Afganistan pentru inca 5 ani.

Realitatea TV