Dispozitivele smartphone pot deveni un factor de risc pentru datele financiare ale unei companii

Data publicarii: 30-09-2008 | IT&C

iPhone, Blackberry si alte dispozitive smartphone pot deveni un factor de risc pentru datele financiare ale unei companii, prin pierderea sau instrainarea dispozitivelor, fapt ce se petrece destul de frecvent, potrivit furnizorului de solutii de securitate Marshal Ltd, citat de site-ul ITnews.com.

Potrivit vice-presedintelui Marshal Ltd. pentru Asia si Pacific, Jeremy Hulse, companiile ale caror angajati utilizeaza dispozitive de conectare mobile de genul telefoanelor inteligente au nevoie de o supraveghere a utilizarii acestora, deoarece dispozitivele pot permite unui numar mare de persoane accesarea de oriunde a datelor companiei.

Avand ca punct de comparatie laptop-urile, care au compromis mobilitatea datelor in trecut, Hulse se asteapta la o explozie de noi riscuri de securitate pentru intreprinderi, odata cu cresterea domeniilor in care sunt folosite telefoanele mobile cu sistem de operare.
 
Potrivit lui Hulse, un laptop nu se foloseste la fel de mult ca un telefon inteligent. Riscul pierderii sau uitarii unui smartphone in locuri publice, cum ar fi un bar, sau alte localuri, este mult mai mare decat posibilitatea pierderii sau instrainarii unui laptop. Subliniind importanta strategica a datelor financiare ale unei corporatii, intreprinderile ar trebui sa acorde mai multa atentie la definirea si protejarea informatiilor critice, accesibile prin aceste dispozitive.
 
Potrivit unui recent sondaj al Credant Technologies, un total de 62.000 dispozitive mobile au fost lasate in taxiurile londoneze, in ultimele sase luni.

In timp ce furtul datelor personale de identitate si frauda au fost principalele temeri dupa pierderea dispozitivelor mobile in trecut, Hulse se asteapta ca in curand pierderile de date corporative sa obtina centrul atentiei.

Marshal Limited este unul din liderii mondiali ca integrator de solutii de securitate pentru email si Internet, oferind solutii pentru a protejarea retelelor, angajatilor, afacerilor si activelor corporative precum si reputatia guvernarii corporative, in conformitate cu cerintele si legislatia in vigoare.

NewsIn