Un ordin gresit a facut actiunile Google sa se prabuseasca cu 50% timp de 3 minute

Data publicarii: 02-10-2008 | Bursa

Brokerilor americani le-a fost administrata ieri o doza sporita de adrenalina, de data aceasta nu ca urmare a falimentului vreunei banci, ci din cazuza unui "ordin gresit" cu actiuni Google, care a facut ca pentru cateva minute titlurile celui mai activ jucator pe piata de Internet sa scada la jumatate, pana la 249 dolari, pe bursa electronica Nasdaq.

Oficialii Nasdaq au anuntat ca vor anula toate tranzactiile desfasurate cu actiunile Google in ultima parte a sedintei, deoarece un "ordin gresit" nu poate reflecta evolutia naturala a unei companii.

Tranzactiile efectuate la preturi de peste 425,29 dolari pe actiune si cele sub 400,52 dolari executate intre 3.57 PM si 4.02 PM ora New York-ului, nu vor fi luate in consideratie. Titlurile Google au incheiat ziua la pretul de 400,52 dolari, o crestere de 5,12%.

Nasdaq nu a oferit detalii despre tipul erorii, mentionad doar ca va investiga situatia. Anularea unor tranzactii este extrem de rara si adesea stanjenitoare pentru proprietarii bursei, care se tem ca jucatorii vor deveni neincrezatori in instrumentele electronice de tranzactionare.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: