Noul Logan MCV si Sandero diesel, prezentate in premiera la Salonul Auto Paris

Data publicarii: 03-10-2008 | Auto

Dacia a prezentat joi, in premiera , la Salonul Auto de la Paris, modelul Logan MCV restilizat, dar si conceptul Logan eco2 si modelul Sandero cu motorizare diesel de 1,5 litri, cu 85 de cai putere, care va fi lansat in Romania la inceputul anului viitor.

Potrivit reprezentantilor companiei, modelul Logan MCV restilizat are interiorul si partea frontala similare cu ale Logan Sedan restilizat. In partea din spate s-au facut mici modificari la nivelul barei de protectie. Conducere grupul Renault nu a luat inca o decizie privind inceperea comercializarii Logan MCV restilizat si nici in privinta primelor piete pe care va fi distribuita varianta imbunatatita a automobilului.

De cealalta parte, Logan Renault eco2, realizat la uzina Dacia de la Pitesti, este echipat cu un motor de 1,5 litri si 85 de cai putere si a fost prezentat pentru prima data in noiembrie 2007. Conceptul respecta toate trei criteriile, legate de productie, utilizare si reciclare, necesare pentru a face parte din categoria Renault eco2.

Nivelul emisiilor de dioxid ale Logan Renault eco2 va fi de 97 de grame la suta de kilometri. Automobilul Dacia Sandero este disponibil, incepand din septembrie, in variantele de motorizare diesel de 1,5 litri, cu 70 si 85 de cai putere pe piata din Franta, pretul incepand de la 10.500 de euro.

Modelul Dacia Sandero cu motor disel de 1,5 litri, cu 70 si 85 CP, va fi introdus treptat in toate regiunile si statele unde se comercializeaza vehiculul, respectiv in Europa, Turcia si Magreb. Vehiculul are o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri pe majoritatea pietelor europene.

Dacia a lansat, la inceputul lunii iunie, in Romania modelul in doua volume Sandero, al cincilea autoturism dezvoltat de Renault si Dacia pe platforma Logan (B0), la preturi cuprinse intre 6.890 euro si 9.850 euro, cu TVA. Sandero a fost lansat in Europa, Turcia si Magreb tot in luna iunie.

NewsIn