Un broker de pe Wall Street a renuntat la Manhattan pentru o manastire din Bulgaria

Data publicarii: 03-10-2008 | Lifestyle

You're fired!Hristo Mishkov a avut o cariera de succes ca broker pe bursa Nasdaq din New Yoork pana cand s-a decis sa renunte la tot si sa se reintorca in tara natala, Bulgaria. Decizia sa radicala a fost grabita de perpectivele sumbre cu care se confrunta piata financiara si de zecile de mii de concedieri anuntate pe Wall Street si City, zona financiara a Londrei.

Inlocuirea costumului scump si a pantofilor rafinati cu sutana neagra si sandalele incomode nu a fost o decizie grea pentru fratele Nikanor, asa cum este cunoscut in randul calugarilor. "Oamenii au tendinta sa consume mai mult decat au nevoie. Dorinta de a detine mai mult decat merita este atat de mare incat, inevitabil, din cand in cand apare cate o criza care ii face sa fie mai rezonabili", spune calugarul care a castigat o uriasa simpatie in lumea brokerilor.

Colapsul bancilor si al firmelor de investitii a fost o corectie necesara pentru ca ele au crescut mai mult decat era normal. "Multi oameni din lume nu realizeaza ca nu au castigat toata mancarea pe care o mananca sau pe care o primesc. De fiecare data cand se intampla asta, in alta parte a lumii alti oameni sufera de foame", crede Mishkov.

"Oricine poate fi un bun broker, dar acest lucru nu aduce un asa mare beneficiu nici lumii, nici propriei persoane. Intotdeuna cautam fericirea in lumea exterioara, in lucrurile materiale. Tocmai acestea ne fac sa fim constant suparati, nesatisfacuti si in permanenta nemultumiti", explica Mishkov.

George Trifu