Din ce in ce mai multi romani, nemultumiti de conditiile de la locul de munca

Data publicarii: Astazi, 06-10-2008 | HR/Cariere

In 2008, romanii sunt mai nemultumiti de conditiile de la locul de munca. Un studiu realizat de institutul de cercetare Ipsos Research si comandat de compania Accor Services a aratat ca 42% dintre cei chestionati sunt nemultumiti de locurile de munca pe care le au. Anul trecut, procentajul celor nemultumiti de locul de munca era de 37%.

Salariatii romani devin din ce in ce mai informati in legatura cu posibilitatile profesionale pe care le au, informeaza "Ziarul Financiar". Philippe Blecon, director general al Accor Services Romania a declarat: "Regresul nivelului de multumire poate fi determinat de doi factori: fie o scadere a calitatii conditiilor de munca, fie o crestere a asteptarilor salariatilor. In cazul Romaniei, scaderea satisfactiei privind conditiile de munca este cauzata de cresterea asteptarilor salariatilor".

Studiul arata ca cei mai multumiti de locurile de munca sunt angajatii din domeniul IT si cei cu venituri nete care depasesc 1.500 de lei (circa 400 de euro). La polul opus se afla cei cu venituri care nu depasesc 500 de lei (aproximativ 130 de euro). In plus, romanii considera ca nemultumirile provocate de salariile mici se reflecta si in viata personala.

Pe langa bani, angajatii romani si-ar dori sa aiba si mai mult timp liber, lipsa acestui factor resimtindu-se mai ales in randul managerilor. 39% dintre managerii chestionati au precizat ca s-au gandit la un alt job.Un procent mai mare, de 55% dintre angajatii la nivel de executie ar dori sa-si schimbe locul de munca.

Studiul realizat de institutul de cercetare Ipsos Research a fost facut cu ajutorul a 1296 de angajati romani angajati, atat in mediul privat, cat si in institutiile publice.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: