Actiunile Unicredit isi revin la bursa din Milano, dupa deprecierea din debutul sedintei

Data publicarii: Astazi, 06-10-2008 | Finante-Banci

Titlurile grupului financiar italian Unicredit au recuperat aproape integral pierderile din debutul sedintei, generate de anuntul unei majorari de capital de 6,6 miliarde euro, si se tranzactionau in scadere cu 2,7% dupa-amiaza, potrivit paginii de internet a bursei din Milano.

Imediat dupa pranz, titlurile bancii fusesera suspendate de la tranzactionare pentru volatilitate excesiva, dupa ce deschisesera sedinta in depreciere cu 15% si se scumpisera apoi semnificativ, recuperand mare parte din pierderea din debut.

Astfel, daca inainte de suspendare, titlurile bancii erau cotate cu 2,81 euro, in depreciere cu 8,86% fata de nivelul de referinta, dupa revenirea in piata ele au recuperat rapid, fiind tranzactionate cu 3 euro in jurul orei 14:30, nivel cu 2,69% sub cel de referinta.

Duminica, directorii bancii au aprobat un proiect de majorare de capital cu 6,6 miliarde euro, ce include inlocuirea dividendelor in numerar pentru 2008 cu actiuni noi in valoare de 3,6 miliarde euro si vanzarea de valori mobiliare convertibile, in valoare de 3 miliarde euro.

Unicredit, care are afaceri extinse in centrul si estul Europei, inclusiv in Romania, a coborat, de asemenea, previziunile de castig pentru 2008, pe fondul "deteriorarii" conditiilor din piata.

Revenirea de dupa-amiaza a facut ca titlurile grupului italian sa evolueze mai bine decat sectorul bancar european in ansamblu, care a pierdut masiv luni pe marile burse. Deprecierile cele mai grave au fost inregistrate de bancile britanice, actiunile HBOS pierzand 14,4%, iar cele ale Royal Bank of Scotland - 14,1%.

Titlurile grupului elvetian UBS s-au depreciat cu 11,5%, iar cele ale bancii franceze Credit Agricole au pierdut 10,5%.

Luni, toate bursele europene au deschis in scadere, urmand tendinta celor asiatice. Indicele parizian CAC 40 a coborat cu 4,49%, indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a scazut cu 4,15%, in timp ce indicele londonez Footsie a pierdut 5,02%.
Traderii sunt alarmati in special de situatia bancii germane Hypo Real Estate (HRE), al patrulea creditor al tarii, care este in pragul falimentului si face obiectul unui plan guvernamental de salvare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: