Oficialii Camerei de Comert a Marii Britanii spun ca regatul a intrat deja in recesiune

Data publicarii: 07-10-2008 | International

Marea Britanie a intrat deja in recesiune, moralul, profiturile si activitatea antreprenorilor au scazut drastic, iar somajul va creste puternic, conform Camerei de Comert a Marii Britanii, arata AFP.

In ultimul raport asupra situatiei trimestriale, institutia a aratat ca Marea Britanie a intrat intr-o recesiune "ce se agraveaza" si a cerut guvernatorului bancii centrale, Bank of England, sa intervina de urgenta pentru a evita o recesiune "majora".

Potrivit raportului Camerei de Comert, previziunile antreprenorilor in legatura cu locurile de munca sunt cele mai reduse din 1993, iar numarul somerilor ar putea urca cu 300.000 in urmatorii doi ani, ducind numarul total la peste 2 milioane.

Moralul antreprenorilor a atins cel mai mic nivel inregistrat de la inceperea masuratorilor, in 1989, mai precizeaza raportul, ce mentioneaza o "prabusire a increderii" patronilor.

Camera de Comert a cerut consiliului bancii centrale, ce se va reuni miercuri si joi, sa coboare cu jumatate de punct procentual nivelul dobanzii de politica monetara, fixat in prezent la 5% si a solicitat guvernului sa reduca impozitele impuse intreprinderilor.

Economia britanica a stagnat in cel de-al doilea trimestru, iar economistii cred ca va intra in recesiune in semestrul al doilea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: