Noile reguli ale BNR vor afecta mai ales persoanele cu venituri mici

Data publicarii: 08-10-2008 | Finante-Banci

Portofel golNoile reglementari privind creditarea populatiei de catre bancile comerciale vor intra in cel mai scurt timp in vigoare. Desi pana acum nicio banca nu a anuntat ca a primit avizul din partea BNR de a da credite in noua lor forma, brokerii de credite au deja o idee destul de clara despre efectele asupra doritorilor de credite.

Brokerii de credite sustin ca suma care va putea fi luata de la banca ar putea scadea cu pana la 50% in unele cazuri. Unul dintre motivele pentru care se vor putea lua mai putini bani de la banci este si faptul ca acestea nu vor mai lua in considerare o serie de venituri pe care pana acum le adaugau la salarii.

Cei mai dezavantajati vor fi cei cu salarii mici dar care obtin bani din alte surse. "Studiind profilul clientului Credit Zone se observa ca 80% dintre solicitanti sunt salariati. Aceasta este cea mai favorizata categorie, care va avea cel mai putin de suferit. Acest lucru reiese din faptul ca nu vor mai fi acceptate alte tipuri de venituri, decat in anumite conditii", ne-a declarat Marina Sterpan, product manager la brokerul Credit Zone.

Integral in Gandul