Bursa de la Sibiu a suspendat doar tranzactiile cu derivatele pe actiuni, in urma deciziei BVB

Data publicarii: 08-10-2008 | Bursa

Bursa din Sibiu a suspendat tranzactiile cu derivatele pe actiuni imediat dupa ce aceeasi masura a fost luata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), la ora 11:08, in schimb derivatele pe cursuri valutare se pot tranzactiona inca, a declarat Darius Cipariu, directorul adjunct al Sibex.

"Am oprit tranzactiile cu derivatele pe actiuni si pe Bursa din Sibiu, in jurul orei 11:10, imediat dupa ce a fost suspendata tranzactionarea si pe BVB. Practic, regula este ca trebuie sa mearga ambele piete, asa ca vor reincepe tranzactiile imediat ce vor f reluate si pe piata spot (la vedere)", a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al Bursei din Sibiu (Sibex).

El a adaugat ca tranzactiile pe derivatele valutare nu au fost suspendate, astfel incat pe perechea RON/EURO inca se efectueaza tranzactii.

Sedinta de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost oprita miercuri de la ora 11:08, conform Codului BVB Titlul III, art. 6(1) lit c si art. 7(1), care tine cont de conservarea integritatii pietei.

"Nu mai e ratiune. Toata lumea incerca sa vanda pentru ca nimeni nu mai stie daca ce ai azi mai valoreaza maine ceva", a explicat un broker.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, scadea cu 9,25%, in timp ce indicele compozit, BET-C, cobora cu 10,68%. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), pierdea 14,64%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, cobora cu 10,60%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, pierdea 11,05%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, cobora cu 10,26%.

NewsIn