Laureatul Nobelului pentru economie 2008 spune ca ar fi trebuit sa prevada criza financiara

Data publicarii: 14-10-2008 | International

Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru economie 2008, a declarat luni intr-un interviu acordat postului de radio american NPR ca ar fi trebuit sa prevada criza financiara actuala, transmite AFP.

"Ar fi trebuit sa imi dau seama. Mi-e ciuda pe mine ca nu am inteles in ce masura suntem la mila efectelor de domino ale finantelor. Am stiut ca bula urma sa explodeze si ca vor fi multe probleme, dar nu mi-am dat seama cat de dureros va fi", a adaugat el.

Paul Krugman, profesor la Universitatea Princeton si editorialist la cotidianul New York Times, a primit luni premiul Nobel pentru economie. El a lucrat mult la impactul liberului schimb si globalizarii, ca si la cauzele urbanizarii.

In interviu, el se declara "profund speriat" de criza financiara si uimit de "gradul de orbire" al economistilor si politicienilor.

"Am creat un sistem financiar care a depasit cu mult barierele de siguranta pe care le-am instituit in anii '30 pentru a ne apara de crize. Ar fi trebuit sa ne dam seama ca trecand peste dispozitivele de protectie, ne expunem unei noi crize", a subliniat el.

NewsIn