Cea mai mare banca de economii din SUA va fi cumparata de spaniolii de la Santander

Data publicarii: 14-10-2008 | Finante-Banci

Banca spaniola Santander a hotarat ca cumpere Sovereign Bancorp Inc., cea mai mare dintre bancile de economii din SUA care a supravietuit caderii economice. Afacerea este estimata la 1,9 miliarde dolari.

Santander va oferi actionarilor Sovereign circa 3,81 dolari pe actiune. De altfel, banca spaniola deja detine 24,35 % din Sovereign, achizitionate in 2005 si 2006 cu 2,9 miliarde dolari. In acest an spaniolii au cumparat Alliance & Leicester Plc si fialele Bradford & Bingley Plc din Marea Britanie, scrie Bloomberg.

"Santander este nerabdatoare sa se extinda pe piata americana", aprecia Sandra Neumann de WestLB Research, citata Forbes. "In actualul context de piata, poti sa cumperi foarte ieftin. Plus ca s-a dovedit ca managementul poate rasturna foarte repede situatia".

Banca americana a anuntat ca in al treilea trimestru a inregistrat o pierdere neta de 982 milioane dolari. Aceasta opereaza in 750 de sedii in SUA si are angajate circa 12.000 persoane. Societatea a devenit luna trecuta cea mai mare banca de economii din SUA dupa ce compania Washington Mutual Inc. a fost absorbita de JPMorgan Chase & Co.

Antena3