Sedinta de Guvern de astazi a fost suspendata pentru ca ministrii nu au adus actele pentru modificarea salariilor

Data publicarii: 14-10-2008 | Finante-Banci

Decizie surprinzatoare a premierului Calin Popescu Tariceanu. Seful Executivului a suspendat sedinta de Guvern in urma cu putin timp.

Motivul - Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si cel al Finantelor, Varujan Vosganian, nu au venit cu toate documentele cerute de premierul Tariceanu pentru modificarea legislatiei privind salarizarea in agentiile guvernamentale.

Guvernul vrea sa puna frana salariilor astronomice incasate de sefii agentiilor guvernamentale. Dupa o intalnire de taina cu seful statului, premierul a decis ca lefurile sefilor institutiilor publice sa fie cel mult egale cu cele ale secretarilor de stat.

Decizia ar fi trebuit aprobata in sedinta de astazi a Executivului, dar a fost intrerupta.

Sedinta de astazi a fost convocata dupa ce premierul i-a solicitat sefului Cancelariei, Dorin Marian, sa-i prezinte o analiza referitoare la salariile, sporurile si primele sefilor de agentii guvernamentale.

Mai mult, premierul Tariceanu a convocat ministrii de resort si secretarii de stat, luni dupa-amiaza, la Palatul Victoria, la o intrevedere pe tema salariilor din agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, precum si din societatile comerciale cu capital de stat.

In urma intrevederii s-a decis ca salariul sefilor de agentii si autoritati va fi stabilit la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat, iar celelalte salarii din aceste institutii, la nivelul posturilor asimilate din ministere. Scara de salarizare se va baza pe cea a salariilor stabilite in ministere. In ceea ce priveste agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, salarizarea nu va mai fi stabilita prin negocieri in interiorul institutiei, ci pe baza unei grile.

De asemenea, s-a stabilit ca un secretar de stat sau orice alta persoana poate sa faca parte din cel mult un Consiliu de Administratie al unei societati la care statul este actionar sau al unei autoritati publice.

NewsIn