70 miliarde de dolari, salariile si compensatiile angajatilor de pe Wall Street

Data publicarii: 20-10-2008 | International

Angajatii bancilor supravietuitoare de pe Wall Street au primit remuneratii de peste 70 miliarde de dolari, din care cea mai mare parte au fost sub forma de bonusuri pentru activitatea prestata, desi sistemul financar american a trecut prin cea mai mare criza din ultimii 70 de ani, scrie The Guardian.

Angajatii a sase banci, printre care Goldman Sachs si Citigroup, vor primi in continuare bonusuri importante, banii fiind asigurati direct din sponsorizarea de 700 miliarde dolari acordata de guvernul SUA.

Presiunile pentru anularea compensatiilor executivilor de pe Wall Street au crescut dupa ce oficialii bancii germane Deutsche Bank au anuntat ca traderii ei vor urma exemplul directorului executiv, Josef Ackermann, care a renuntat la un bonus substantial.

Saptamana trecuta Morgan Stanley a anuntat plati salariale pentru anul curent de 10,7 miliarde de dolari, mai mari decat valoarea tuturor actiunilor bancii. Astfel, cu remuneratiile primite, angajatii bancii ar putea cumpara intreaga companie.

In primele noua luni ale anului, Citigroup a acordat salarii si bonusuri in valoare de 26 miliarde de dolari. Pentru aceeasi perioada, Goldman Sachs a acordat 11,4 miliarde, Morgan Stanley 10,73 miliarde, JPMorgan 6,53 miliarde si Merrill Lynch 11,7 miliarde.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: