13 romani in Top 100 cei mai bogati oameni din fostele tari comuniste

Data publicarii: 23-10-2008 | Afaceri

Revista poloneza Wprost a facut public topul pe 2008 al celor mai bogati oameni de afaceri din Europa Centrala si de Est, dominat si in acest an de rusi, urmati de ucraineni si de polonezi. Cel mai bine plasati romani in topul Wprost sunt Dinu Patriciu si Gigi Becali.
 
In clasamentul celor mai bogati oameni de afaceri din regiune, 35 sunt rusi, 23 ucraineni, 15 polonezi, 13 romani, 4 sarbi, 3 cehi, 3 bulgari, 2 unguri si un croat. Clasamentul este condus de un rus, Suleiman Kerimov, cu o avere de 24,5 miliarde de dolari, urmat de un ucrainean, Rinah Ahmetov, cu 23 miliarde de dolari, si un alt rus, Genadiy Timchenko, cu o avere de 20 miliarde de dolari.

In editia precedenta a topului Wprost figurau doar opt romani, cel mai bine clasat fiind Dinu Patriciu, urmat de Ion Tiriac, Gigi Becali, familia Paunescu, Ioan Niculae si Iosif Constantin Dragan.

In urma cu o saptamana pe piata media romaneasca au aparut, de asemenea, doua clasamente diferite ale celor mai bogati romani. Diferentele din topul clasamentelor au fost majore. Daca intr-unul din ele cel mai bogat roman era declarat George Becali, in celalalt magnatul din industria petrolului, Dinu Patriciu, deschidea lista.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: