Decenta de afaceristi. O conferinta a diamantelor, amanata din cauza crizei financiare

Data publicarii: 23-10-2008 | Diverse

Diamantele sunt prietenii cei mai buni ai femeilor, insa nu sunt in relatii bune cu criza financiara. Acesta este motivul pentru care conferinta internationala de la Anvers, despre industria diamantelor, a fost aminata. Organizatorii spun ca nu este oportun sa vorbim despre lux cind lumea sufera.

A cincea editie a conferintei urma sa aiba loc pe 17 si 18 noiembrie. Avea prevazuta pentru final o gala de lux. Numai ca oamenii de afaceri din industria diamantelor s-au gindit ca un astfel de eveniment ar fi sfidator pentru lumea stresata de criza economica. In plus, cind banii se imputineaza, si luxul e lasat mai jos pe lista mofturosilor. "Diamantele sunt un produs de lux, dar si primul lucru pe care il stergi de pe lista, atunci cand mergi la cumparaturi." a spus unul dintre organizatori.

Proprietarii magazinelor de bijuterii din Anvers, capitala mondiala a diamantelor, simt deja regresul. Incearca sa vinda negociind pretul sau oferind tot felul de promotii.

"Sunt tot mai putini clienti, tot mai putini oameni interesati sa cumpere bijuterii. Oamenii sunt din ce in ce mai precauti si incearca sa economiseasca bani pentru vremuri negre." sunt de parere acestia.

Industria diamantelor a inregistrat anul trecut un profit de 75 de miliarde de euro. Jumatate din diamantele slefuite erau vandute consumatorilor din SUA. Afaceristii din industria diamantelor au insa un calcul: daca neincrederea in sistemul bancar continua, cererea pentru diamante ar putea creste.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: