Pachetele turistice de sarbatori vor fi mai scumpe cu 10-20% fata de anul trecut

Data publicarii: 23-10-2008 | Turism

Pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna ce vor fi lansate astazi de agentii, la Targul de Turism din Capitala, sunt mai scumpe cu 10-20% fata de anul trecut, atat pentru destinatiile interne, cat si pentru cele externe. Aceasta cu toate ca la inceputul toamnei, operatorii din turism dadeau asigurari ca cel putin la pachetele interne, preturile nu vor creste.

Destinatiile preferate de romani in perioada sarbatorilor de iarna raman statiunile montane, in special cele de pe Valea Prahovei, precum si statiunile balneoclimaterice si pensiunile din mediul rural. Referitor la turismul extern, cele mai soliciate destinatii pentru perioada sarbatorilor de iarna vor fi Austria, Bulgaria, Egipt, Franta, dar si destinatiile exotice precum Cuba.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism  (ANAT), majorarea preturilor la combustibili si utilitati, determinata de criza economica internationala, reprezinta principalul motiv ale scumpirii vacantelor de iarna. "Tarifele pentru sarbatorile de iarna din acest an, atat pentru destinatiile interne, cat si pentru cele interne, sunt mai mari cu 10-20% comparativ cu cele de anul trecut, cresteri explicate de majorarea preturilor la combustibil si la utilitati", a declarat, ieri, Carmen Botez, secretarul general al ANAT.

In ciuda acestor majorari, agentiile de turism estimeaza o crestere a numarului de turisti pentru destinatiile interne, in perioada sarbatorilor, de 10%, iar in ceea ce priveste destinatiile externe cresterea estimata este de 20%. "Nu este o crestere semnificativa, insa ne arata ca si romanii incep sa calatoreasca, incep sa aloce tot mai multi bani vacantelor", a afirmat presedintele ANAT, Dragos Anastasiu.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: