Noua provocare de pe Wall Street: Vor deveni fostii bancheri buni oameni de afaceri?

Data publicarii: 23-10-2008 | Afaceri

Bancherii, analistii si comerciantii se vor avanta in lumea afacerilor pe cont propriu, noteaza Ziarul Financiar. Ce sanse vor avea? Panica si pierderile uriase de capital nu au fost singurele efecte ale crizei de pe Wall Street. Intregul sistem bancar american a suferit schimbari profunde, iar fostii angajati ai marilor companii de servicii financiare se vad acum nevoiti sa se reprofileze, scrie The Forbes.

In lunile urmatoare, cu siguranta ca multi dintre bancherii de pe Wall Street vor incerca sa o ia din nou de la capat. Industria de servicii financiare din Statele Unite a pierdut deja aproximativ 130.000 de locuri de munca in 2007 si alte 111.000 in 2008, potrivit Challenger Gray & Christmas, o firma de plasare de personal si de consultanta din Chicago.
 
Un numar important de bancheri, analisti si comercianti isi vor lua cu sine capitalul (sau ce a mai ramas din el), aptitudinile si relatiile pentru a se avanta in lumea afacerilor pe cont propriu. Cum se vor descurca? Si, mai important, ce vor avea de invatat cei cu experienta in afaceri de la fostii angajati ai sistemului de pe Wall Street care au simtit pe pielea lor criza din trecut? "Un apetit sanatos pentru risc si o baza solida de cunostinte analitice vor fi cu siguranta de ajutor, permitandu-le fostilor angajati sa aiba succes ca oameni de afaceri", afirma Paul Bernard, formator in domeniul managementului carierei care lucreaza la o companie cu sediul in Manhattan. Totusi, avertizeaza el, "daca nu te simti pregatit sa te casatoresti cu afacerea ta sau nu poti face fata ideii de a nu avea un venit in primii doi ani, domeniul ar putea sa nu fie potrivit pentru tine".

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: