Rekkers: Dobanzile din piata monetara ar trebui sa revina la un nivel mai scazut saptamana viitoare

Data publicarii: 23-10-2008 | Finante-Banci

Dobanzile din piata monetara ar trebui sa revina saptamana viitoare la niveluri mai scazute, in conditiile in care incepe o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii, se incheie platile de taxe si urmeaza sedinta de politica monetara a BNR, a spus joi directorul general al BT.

"A fost o perioada foarte volatila. Dobanzile sunt intr-adevar foarte ridicate pe piata interbancara, insa ma astept ca saptamana viitoare situatia sa se mai calmeze. In plus, urmeaza si sedinta BNR", a spus joi directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, fara a spune la ce decizii ale bancii centrale se asteapta.

Incepand de la sfarsitul saptamanii trecute, piata monetara interbancara romaneasca a fost marcata de un salt al dobanzilor pana la niveluri foarte ridicate, care au depastit in unele cazuri 100% pe an, in conditiile in care unele banci din piata afisau cotatii la dobanzi chiar de 500-600%.

Declaratia lui Rekkers a fost facuta in cadrul conferintei de presa de semnare a acordului pentru o facilitate de credit in valoare de 102,5 milioane euro acordata BT printr-un imprumut sindicalizat aranjat de IFC.

Creditul de la IFC este in valoare de 30 milioane euro, iar ceilalti initiatori mandatati pentru acordarea imprumutului sunt Commerzbank, Landesbank Berlin AG, Mashreqbank, Raiffeisen Zentralbank, Unicredit Bank Austria si Wachovia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: