Politia a descoperit pe piata IFN-urilor fraude de 3,1 milioane lei in 2007 si trei luni din 2008

Data publicarii: 24-10-2008 | Finante-Banci

Pe piata creditelor financiare nebancare romanesti s-a inregistrat un prejudiciu total de 3,11 milioane lei in intervalul 1 ianuarie 2007 - 31 martie 2008, din care s-a recuperat suma de 951.264 lei, a declarat joi seful directiei de investigare a fraudelor din cadrul IGPR, comisarul sef Dan Bucur.

"Au fost declansate si finalizate la nivel local un numar de 172 actiuni de identificare a situatiilor de incalcare a legislatiei specifice", a spus Bucur.

El a explicat ca au fost solutionate 676 dosare penale, fiind cercetate 2.130 persoane care au savarsit 2.950 infractiuni in acest domeniu, in special infractiuni de inselaciune, fals si uz de fals.

Bucur a mentionat ca, printre principalele moduri de operare identificate de politie se afla falsificarea documentatiei stabilite de Banca Nationala a Romaniei, in vederea obtinerii de la aceasta a actului care atesta inregistrarea si permite desfasurarea activitatii de creditare ca institutie financiara nebancara.

De asemenea, s-a constatat in unele cazuri ca operatiunile privind leasingul financiar in Romania se desfasurau fara autorizatia Bancii Nationale a Romaniei.

Politia a mai sesizat falsificarea  bilanturilor si conturilor de profit si pierdere, in vederea inselarii firmelor de leasing prin achizitionarea de utilaje si autoturisme.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: