Guvernul olandez respinge ideea vanzarii afacerilor bancare locale ce apartin Fortis

Data publicarii: 24-10-2008 | International

Guvernul olandez nu vrea sa vanda afacerile bancare din Olanda ale grupului financiar Fortis si va continua planurile de intregrare a acestora cu ABN Amro, a declarat un purtator de cuvant al ministerului finantelor, potrivit Reuters.

Declaratiile oficialului vin ca urmare a comentariilor reprezentantilor sindicatului De Unie, ce presau guvernul sa ia in considerare vanzarea Fortis Bank Nederland catre BNP Paribas.

Reprezentantii BNP Paribas si Fortis au refuzat sa comenteze. Grupul financiar belgiano-olandez Fortis, ce a cumparat ABN Amro anul trecut, a fost nationalizat partial de catre guvernul olandez, in timp ce alte divizii au fost vandute catre BNP Paribas, in contextul crizei financiare globale.

"Aceasta nu este o optiune", a declarat purtatorul de cuvant. Acesta a adaugat ca guvernul va continua integrarea Fortis cu ABN Amro, conform planurile initiale.

Citand oficiali ai De Unie, cotidianul olandez De Financiele Telegraaf a raportat joi ca reprezentantii diviziei olandeze a grupului Fortis au in vedere posibilitatea vanzarii acesteia catre BNP Paribas, ca o alternativa a planurilor de integrare cu ABN Amro.

Jacques Teuwen, presedintele sindicatului De Unie, a declarat ca vanzarea Dutch Fortis Bank catre BNP Paribas ar putea salva locurile de munca a 8.000 de persoane amenintate cu disponibilizarea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: