ALB incheie un parteneriat cu Politia ca sa reduca frecventa fraudelor pe piata IFN-urilor

Data publicarii: 24-10-2008 | Finante-Banci

ALB va incheia un parteneriat cu Politia Romana in perioada imediat urmatoare pentru a avea acces la o baza de date privind inselaciuni, astfel incat IFN-urile sa poata evita posibile fraude, au declarat reprezentantii celor doua institutii.

"Parteneriatul ar putea fi semnat saptamana viitoare, insa depinde de detaliile juridice care urmeaza sa fie puse la punct, a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), Adriana Ahciarliu.

Sectorul cu cele mai multe fraude este cel de finantare a echipamentelor si mai putin sectorul auto, deoarece "autovehiculele beneficiaza de un registru foarte strict de inregistrare", a precizat Andrei Brasoveanu, care detine pozitia de managing partner la Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii.

El a explicat ca au fost frecvente cazurile in care furnizorul si utilizatorul au apartinut aceluiasi grup infractional, ceea ce arata ca s-au inteles intre ei. Brasoveanu a explicat ca, de obicei, acelasi grup aplica simultan la mai multe companii pentru finantare sau la anumite intervale de timp folosind aceleasi documente si aceeasi valoare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: