Previziuni sumbre: o treime din fondurile de investii vor disparea iar bursele ar putea fi inchise mai multe zile

Data publicarii: 24-10-2008 | International

Potrivit lui Emmanuel Roman, proprietarul unuia dintre cele mai mari fonduri de investitii europene, GLG Partners, aproape 30% din cele 8000 de fonduri de investii din lume vor disparea in urmatorii ani, ca urmare a strangerii pietei de investitii si a unui "proces darwinian" prin care doar cei mai competitivi vor rezista, scrie The Telegraph.

"Criza actuala va intra in cartile de istorie drept cel mai mare fiasco financiar in 100 de ani. Deocamdata se cauta tapi ispasitori iar guvernele au pornit intr-o adevarata vanatoare de oameni" spune Roman.

Estimarile sale sunt impartasite si de Nouriel Roubini, fost sef al Trezorerie americane, apreciat in randul expertilor economici pentru exactitatea predictiilor sale. El a aproximat ca in jur de 500 de fonduri vor claca in urmatoarele luni. El a mai adaugat ca nu ar fi surprins daca Statele Unite si alte tari importante isi vor inchide bursele pentru mai mult de o saptamana pentru a preveni o panica generalizata.

"Este inceputul declinului imperiului financiar al SUA. Marea Depresiune economica s-a continuat cu un razboi mondial. Sper ca aceasta sa nu se intample si acum dar, este cert ca lucrurile nu arata deloc bine", a spus Roubini.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: