Arbitrul pensiilor a lansat spre dezbatere publica norma privind combaterea spalarii banilor

Data publicarii: 25-10-2008 | Finante-Banci

Arbitrul pensiilor private a lansat in dezbatere publica proiectul normei privind masurile de prevenire si combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism in sistemul de pensii private, care se aplica administratorilor si brokerilor de pensii, a anuntat, vineri, CSSPP.

Potrivit actului normativ, CSSPP trebuie sa se asigura ca administratorii si brokerii de pensii respecta prevederile legale referitoare la identificarea, verificarea si inregistrarea clientilor si a tranzactiilor, raportarea tranzactiilor suspecte si a tranzactiilor cu numerar, se arata in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Arbitrul pensiilor private obligatorii mai solicita modificarea politicilor si procedurilor emise de administratori si brokeri de pensii private atunci cand constata ca nu reflecta prevederile normei mentionate.

CSSPP trebuie sa informeze Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor atunci cand, din datele obtinute, rezulta suspiciuni de spalare a banilor, de finantare a actelor de terorism sau incalcari ale dispozitiilor legii 656/2002.

Actul normativ reglementeaza cadrul legal aplicabil administratorilor si brokerilor de pensii private, respectiv legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si hotararea guvernului 594/2008 privind aprobarea regulamentului de aplicare a prevederilor legii 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: