Dacia isi intrerupe activitatea patru zile, pentru ajustarea programului la cererea comerciala

Data publicarii: 25-10-2008 | Afaceri

Uzina Dacia a anuntat ca va intrerupe activitatea de productie in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala, se arata intr-un comunicat transmis vineri de producatorul de autovehicule.

Potrivit acestuia, fabricatia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD, precum si expeditiile de vehicule vor continua fara intrerupere.

In primele noua luni ale anului 2008 Dacia a vandut 194.165 automobile, cu 17% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Renault, care a anuntat o scadere cu 20% a productiei in trimestrul al patrulea, a decis intrarea in somaj tehnic a mai multor uzine ale sale din Franta, pentru o saptamana sau doua, si a mai multor fabrici din strainatate, pentru cateva zile.

Potrivit sindicatului CGT, decizia se refera "la aproape toate" uzinele grupului din Franta, care vor fi inchise "cel putin una sau doua saptamani".

In strainatate, productia va fi oprita timp de pana la patru zile la fabricile de la Bursa (Turcia), de la Moscova si de la Novo Mesto (Slovenia), potrivit datelor publicate vineri de compania producatoare de automobile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: