Tariceanu: Guvernul si PNL nu accepta sacrificarea economiei prin majorarea salariilor profesorilor

Data publicarii: 25-10-2008 | Politica

Premierul Tariceanu a declarat vineri ca Executivul si PNL nu vor accepta sacrificarea economiei romanesti prin aplicarea Legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, fara a explica ce masuri va adopta, desi actul normativ a fost promulgat de seful statului.

"Nu vom accepta sacrificarea economiei romanesti, care acum este stabila, puternica si performanta. (...) Daca adoptam aceste masuri ingenunchem economia. Eu nu voi permite aceasta situatie", a spus Tariceanu.

Premierul a facut apel la intelegerea liderilor sindicali si a politicienilor si a explicat beneficiarilor acestor majorari salariale ca "aceleasi partide care sprijina astazi cresterile salariale iresponsabile, maine vor sprijini majorarea taxelor si impozitelor". In plus, a explicat el, daca salariile cadrelor didactice au fost majorate, celelalte categorii de bugetari vor avea revendicari similare.

Tariceanu a criticat PSD si PD-L pentru sustinerea majorarii salariilor, spunand ca politicienii au decis ca Romania sa mearga pe drumul "crizei". Seful Executivului l-a criticat si pe seful statului, spunand ca a agreat o crestere salariala de 50%, desi in urma cu cateva luni critica Guvernul pentru ca ar fi folosit prea multi bani din bugetul Educatiei pentru majorarile salariale si sustinea ca banii trebuie dirijati catre investitii, nu catre consum.

Declaratia a fost facuta dupa ce Tariceanu avut, la sediul Guvernului, o intrevedere cu liderii liberali. In schimb, sedinta extraordinara de Guvern, convocata de premier pentru sambata, a fost amanata pentru saptamana viitoare.

Surse guvernamentale au declarat vineri pentru NewsIn ca variantele luate in calcul de Guvern, in conditiile in care presedintele a promulgat vineri legea de majorare a salariilor profesorilor, sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a actului normativ, anularea acestuia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a legii. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian, au precizat sursele.

De asemenea, exista voci in PNL care pledeaza in favoarea asumarii raspunderii pe un pachet de legi care sa prevada masuri de salarizare referitoare la mai multe categorii de bugetari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: