Consumatorii pot afla drepturile pe care le au in UE pe site-ul www.dolceta.eu

Data publicarii: 27-10-2008 | Finante-Banci

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) a realizat un site interactiv de informare a consumatorilor asupra drepturilor pe care le au in Uniunea Europeana (www.dolceta.eu), potrivit unui comunicat transmis luni.

"Sub egida campaniei nationale 'O 9 Atitudine!', ANPCPPS, in colaborare cu universitatea Aurel Vlaicu din Arad, a realizat si implementat in Romania proiectul european Dolceta (www.dolceta.eu)", se precizeaza in comunicat.

Este vorba despre un site interactiv de educare, informare si instruire a consumatorilor in domenii precum drepturile consumatorilor, servicii financiare si securitatea consumatorilor. In plus, a fost organizat un spatiu al profesorului, ce are ca scop dezvoltarea competentelor metodologice in domeniul educatiei consumatorului.

Dolceta este acronimul pentru "Development of Online Consumer Education Tools for Adults" - Dezvoltarea de Instrumente Online de Educare a Consumatorilor Adulti. Proiectul este finantat de Directoratul General pentru Protectia Consumatorilor (DG SANCO), fiind implementat in toate cele 27 de state membre ale UE.

Consumatorii pot compara produsele si serviciile de pe piata, pentru a decide in privinta achizitiilor pe care le fac si pentru a-si apara drepturile legitime de care beneficiaza, informatiile legale si practice fiind adaptate caracteristicilor nationale ale fiecarei tari.

ANPCPPS este o organizatie neguvernamentala care apara drepturile consumatorilor.

NewsIn