Provident ofera imprumuturi cu dobanda de 222,7% in Marea Britanie

Data publicarii: 28-10-2008 | Finante-Banci

Britanicii dependenti de cumparaturi sunt principalele tinte ale Argos, o companie emitenta de carduri, care impreuna cu Provident Personal Credit a lansat o oferta de imprumut pentru doritorii de sume cuprinse intre 100 si 500 de lire sterline la o dobanda ce poate ajunge la 222,7%, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Easy Shop Card, numele produsului financiar al celor doua firme, beneficiaza de o publicitate intensa, subliniindu-se usurinta cu care poate fi obtinut si cu care pot fi platite ratele, colectate de un agent local. Dobanda medie la imprumuturi in Marea Britanie este de 30%, in timp ce ce a Argos si a Provident pleaca de la 183% (dobanda pentru un imprumut de 300 de lire pe un an).

Conform site-ului specializat in compararea ofertelor de credit uSwitch.com, o persoana care doreste sa isi cumpere o consola Nintendo Wii in valoare de 180 de lire, va ajunge sa plateasca dupa sase luni 248,46 lire sterline daca va cumpara cu Easy Shop Card. Un alt exemplu este cel al unui client care se imprumuta 100 de lire. Potrivit calculelor uSwitch, acestuia i se va percepe o dobanda de 5 lire pe saptamana, echivalentul unei dobanzi de 222,7% pe an.

Promotorii ofertei spera sa dea lovitura cu aceast produs in perioada sarbatorilor de iarna, cand magazinele sunt luate cu asalt, in conditiile in care criza financiara a facut marile banci sa fie mult mai circumspecte in acordarea de imprumuturi.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: