Primul Sandero cabrio: Sand'Up Concept

Data publicarii: 28-10-2008 | Auto

Renault a prezentat, in deschiderea Salonului Auto de la Sao Paolo, conceptul Sandero Sand'Up, un prototip care prefigureaza un viitor vehicul reacreational bazat pe platforma crossover-ului Stepway.

Noutatea principala a conceptului este faptul ca acesta este primul prototip Renault creat in America Latina de biroul de design special dezvoltat de marca franceza pe acest continent.

Conceptul cu fata de Sandero arata foarte bine, diferentele fata de modelul de serie fiind evidente. "Am creat un model versatil, fara rival in Brazilia, care se bazeaza pe solutii inteligente si pe un design extrem de jovial.", sustine Vincent Pedretti, seful echipei de designeri ai Renault Design America Latina.

Conceptul Stand'Up poate primi la bord patru persoane in configuratie 2+2, cu locurile din spate ceva mai reduse ca spatiu. Prototipul - destinat exclusiv prezentarii pe piata din Brazilia - permite abordarea a doua versiuni de caroserie diferite: coupe sau cabrio pick-up. In cazul in care cei de la bord opteaza pentru versiunea cabrio pick-up, plafonul solid de culoare rosie poate fi detasat usor, permitand rularea in aer liber.
Portierele sunt construite din plicarbonati, sunt transparente iar deschiderea acestora se face printr-un sistem electrohidraulic.

Una dintre noutatile care se regaseste de obicei in dotarea conceptelor de top ale lumii este reprezentata de oglinzile laterale exterioare transformate in camere de luat vederi care permit vizualizarea mediului extern prin intermediul LCD-ului de pe consola centrala.

Modelul de plaja imaginat de designerii sud-americani se bazeaza, sub capota, pe un motor Hi-Flex de 1.6 litri cu 16 valve care functioneaza pe baza de benzina sau biocarburant.

Sandero Sand'Up Concept

Automarket.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: