Purtatorul de cuvant al BNR: Romania nu are nevoie de sprijin din partea FMI

Data publicarii: 28-10-2008 | Finante-Banci

Situatia din Romania este stabila si nu este nevoie de sprijin din partea Fondului Monetar International, asa cum s-a intamplat in Ungaria. Declaratia a fost facuta ieri seara, la Realitatea TV, de purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet.

Oficialul Bancii Centrale a contrazis astfel un articol din presa elvetiana, potrivit caruia Romania, Bulgaria, Lituania si Serbia ar negocia un imprumut cu FMI pentru a depati criza financiara.

Cotidianul elvetian sustine ca Romania, la fel ca toate tarile cu economii de tranzitie, este grav afectata de criza financiara mondiala. Pietele acestor tari sunt vulnerabile pentru ca investitorii straini isi retrag banii de pe piata, iar administratorii de fonduri mutuale sunt nevoiti sa vanda.

Si publicatia germana Die Welt comenteaza astazi ca dupa imprumuturile cerute rand pe rand de Islanda, Ungaria, Ucraina, Pakistan la poarta FMI urmatoarea pare sa fie Romania. Nici Grecia sau Spania risca sa nu scape fara o mana de ajutor din partea institutiei internationale. Toate aceste speculatii au fost contrazise de oficialii BNR. 

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: