Legea privind majorarea salariilor profesorilor a fost publicata in Monitorul Oficial

Data publicarii: 28-10-2008 | Economie

In Monitorul Oficial nr. 730 au fost publicate marti decretul de promulgare si Legea privind cresterea salariilor profesorilor.

Monitorul Oficial in care este publicata Legea privind majorarile salariale pentru profesori a aparut la distanta de cinci zile de cand presedintele Traian Basescu a transmis Decretul de promulgare. Presedintia i-a solicitat luni, prin intermediul unui comunicat de presa, presedintelui Camerei Deputatilor, sa trimita urgent la Monitorul Oficial decretul promulgarii Legii salariilor cadrelor didactice, afirmand totodata ca "(...) nu este prima data cand domnul Bogdan Olteanu blocheaza publicarea unor acte oficiale ale institutiilor statului roman, inclusiv decrete ale Presedintelui Romaniei".

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat luni ca legea care prevede marirea salariilor cadrelor didactice este trimisa Monitorului Oficial si ar urma sa fie publicata in cursul zilei de luni sau, cel mai tarziu, marti.

Intre timp, Guvernul a adoptat, marti, prin ordonanta de urgenta, amanarea cresterii salariilor profesorilor, pana la 1 aprilie, in asteptarea unei Legi a salarizarii bugetarilor.

Sindicalistii din invatamant au anuntat, dupa ce guvernul a decis amanare majorarii salariilor profesorilor, ca, saptamana viitoare vor trece la proteste care vor culmina cu greva generala, a precizat liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: