Motor revolutionar care produce de cinci ori mai multa energie decat consuma

Data publicarii: 29-10-2008 | Diverse

Visul de a obtine energie fara a consuma nimic a fascinat mintile multor fizicieni si inventatori. Cum acest lucru este imposibil, oamenii de stiinta s-au concentrat pe un plan ceva mai realist: a obtine energie cu un consum cat mai mic.

Doi australieni au anuntat de curand ca au pus la punct un dispozitiv pe baza de magneti si curent electric care poate oferi de cinci ori mai multa energie decat consuma. Inventia celor doi a fost prezentata pe larg de postul australian SkyNews, pe langa descrierile facute de inventatori fiind chestionati si fizicieni specializati in electro-magnetism.

Motorul creat de australieni a ramas deocamdata la faza de inventie de laborator, pana nu demult nefiind nimeni interesat de finantarea unui proiect mai amplu. Insa, in ultimile luni, mai multi investitori s-au aratat interesati de munca celor doi, intuind posibilitatea de a obtine profituri uriase.

Motorul ar putea iesi din laborator anul viitor la un pret de aproximativ 5.000 de dolari. Energia electrica generata de o astfel de unitate poate ajunge la 24 de kW pe zi, suficient pentru nevoile unei case.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: