Banca Italo Romena se extinde in zona serviciilor de acceptare la POS

Data publicarii: 04-11-2008 | Finante-Banci

Banca Italo Romena anunta lansarea serviciului de acceptare carduri prin intermediul POS-urilor compatibile tehnologiei cip, oferind astfel comerciantilor din Romania posibilitatea de a accepta carduri VISA ca mijloc de plata. 

"Certificarea cu VISA privind acceptarea cardurilor la comercianti reprezinta un pas foarte important in efortul pe care il face Banca noastra pentru a diversifica si ridica nivelul calitativ al serviciilor si produselor bancare pe care le oferim clientilor nostri. Obiectivul nostru proncipal este sa venim in intampinarea clientilor bancii cu solutii complete, inclusiv servicii de plata electronica. Astazi, emitem si acceptam carduri atat la bancomate cat si prin POS-urile noastre si ne bucuram ca putem sa oferim clientilor nostri serviciul de acceptare POS", a spus Antonio Bianchin, Director General al Bancii Italo Romena.

"Ne bucuram ca reteaua de acceptare se extinde in Romania si felicitam Banca Italo Romena pentru obtinerea certificarii EMV si pentru reteua de POS-uri. Noua tehnologie, care presupune stocarea datelor pe cip, este mult mai sigura, iar institutiile financiare sunt deja constiente de avantajele clare ale acesteia", a precizat Catalin Cretu, directorul general Romania, Visa Europe.

"Tranzitia catre tehnologii mai sofisticate si mai sigure, printre care implementarea tehnologiei bazate pe cip stimuleaza utilizarea tot mai frecventa a cardurilor la comercianti. De altfel, anul 2007 a marcat o crestere semnificativa a numarului tranzactiilor derulate la comercianti, respectiv cu 67% pentru cardurile VISA, in comparatie cu 2006 si ne asteptam ca acest trend sa se mentina in viitor", a adaugat Catalin Cretu.

Banca Italo Romena a lansat 5 tipuri de carduri sub marca Visa inca din anul 2004 si ofera segmentului de retail atat carduri de debit cat si carduri de credit, iar segmentului de clienti corporate, carduri Business. 

Din anul 2006, toate ATM-urile din reteaua proprie - instalate in cele 16 agentii ale bancii Italo Romena - accepta carduri care incorporeaza tehnologia bazata pe cip. 

"Banca Italo Romena face parte din grupul institutiilor care sustin si promoveaza acceptarea cardurilor la plata prin POS, la comercianti. Vom instala peste 250 de terminale POS pana la sfarsitul anului si in scurt timp vom emite propriile nostre carduri cu cip", a adaugat  Antonio Bianchin, Director General al Bancii Italo Romena.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: