Angajatii vor asigurare medicala, firma le da prima de sarbatori

Data publicarii: 04-11-2008 | HR/Cariere

Primele pentru concediu sau de sarbatori sunt beneficiile cele mai oferite de angajatorii din Romania, aproape 72% dintre angajatii din Bucuresti si 65% dintre cei care lucreaza in afara Capitalei primind acest gen de beneficiu din partea companiei. Pe de alta parte, angajatii romani considera ca asigurarile de sanatate private sunt cele mai utile beneficii, potrivit unui studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center si Media XPRIMM.

Dupa prime, in topul beneficiilor oferite de angajatori se afla tichetele de masa sau cele de tip cadou, 57,3% dintre salariatii bucuresteni, respectiv 54,2% dintre cei din afara Capitalei primind acest beneficiu. Urmeaza telefonul mobil, programele de dezvoltare profesionala, masina de serviciu, teambuilding-urile, pensia privata facultativa si asigurarea medicala. Primele si tichetele de masa sunt oferite mai ales salariatilor din sistemul de stat, in vreme ce bonusurile pentru performanta, telefonul mobil, trainingurile, masina de serviciu si teambuilding-urile se ofera mai ales in companiile private. Angajatii cu studii medii si submedii ii depasesc pe cei cu studii superioare doar cand vine vorba despre tichetele de masa, acestia din urma fiind preferati de angajatori pentru toate celelalte beneficii extrasalariale, arata studiul. In ceea ce priveste fluctuatia de personal, angajatii din provincie sunt mai stabili decat bucurestenii.

Media anilor pe care un angajat ii petrece intr-o institutie de stat este de aproximativ zece ani, in timp ce, in companiile private, angajatii raman, in medie, pentru cinci ani in Bucuresti si sase in teritoriu. In Bucuresti, absolventii de studii superioare par a fi cel mai greu de fidelizat. In provincie, angajatii cu studii medii sunt cei care alimenteaza cel mai mult fluctuatia de personal. Dupa 36 de ani, angajatii tind sa devina mai stabili din punct de vedere profesional, firmele confruntandu-se cu cele mai mari fluctuatii de personal pentru angajatii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: