Peste 2.000 de reclamatii la adresa sistemului financiar bancar au sosit la ANPC doar in luna octombrie

Data publicarii: Astazi, 05-11-2008 | Finante-Banci

Tot mai multi romani reclama nereguli din sistemul financiar bancar. Numarul plangerilor la Protectia Consumatorilor a trecut de 2.000 in luna octombrie, de cinci ori mai multe decat in luna iunie, de exemplu. Oamenii sesizeaza comisioanele introduse in afara contractului, cele de administrare a contului curent, de administrare a creditului si de finantare.
 
Daca in luna iunie erau 400 de reclamatii, in septembrie numarul acestora a ajuns la 1.500, iar in octombrie a trecut de 2.000. Clientii de plang de majorarea nejustificata a dobanzilor.

"Am convenit cu banca o suma lunara de 100 de euro si prin mariri succesive, pe care le-am considerat pana la un punct in limita bunului simt, am ajuns la 141 de euro", a declarat un reclamant ANPC.

"Mi s-a spus in momentul in care am semnat contractul ca dobanda mea este de 9,5 % si va fi valabila un an de zile fara nici o modificare (...) De la 9,5 a ajuns la 14,5", a declarat un alt reclamant.

Cei care se simt nedreptatiti de banci pot depune reclamatii la Protectia Consumatorilor.

"Reclamatiile si o copie de pe contract sau copie dupa graficul de esalonare a ratelor sa fie depuse la oricare dintre oficiile noastre judetene", a precizat Gheorghe Ciubotaru, vicepresedinte ANPC.

Aproape 100 de plangeri au fost solutionate in instanta in favoarea reclamantilor, iar bancile au fost nevoite sa plateasca amenzi de peste 600.000 de lei.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: