Peste 74.000 de litri de vin, opriti de la comercializare de Protectia Consumatorilor

Data publicarii: Astazi, 05-11-2008 | Diverse

Peste 74.000 de litri de vin au fost opriti de la comercializare de inspectorii ANPC, in urma unui control efectuat la sfarsitul lunii octombrie, la peste 500 de agenti economici, potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Inspectorii ANPC au descoperit vinuri care nu se incadrau in tipul declarat pe eticheta, nu aveau inscrisa corect concentratia alcoolica sau la care nu se precizau componentele ce pot produce alergii, cum ar fi, de exemplu, dioxidul de sulf.

In cadrul controlului efectuat la nivel national, au fost verificati 502 operatori economici si 213.000 litri de vin. Firmele gasite in neregula au primit, in total, 257 de amenzi contraventionale, in valoare de 611.500 lei.

ANPC ii sfatuieste pe consuamtori sa nu cumpere vin la care, prin intoarcerea recipientului cu capacul in jos, se constata prezenta depunerilor sau a impuritatilor. De asemenea, consumatorii trebuie sa acorde atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului bauturilor alcoolice, in general, cu privire la etanseitatea acestuia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: