Conturile bancare ale britanicilor, puse in pericol chiar de o institutie de stat

Data publicarii: 06-11-2008 | International

Financial Services Compensation Scheme (FSCS), institutia de garantare a depozitelor bancare din Marea Britanie a fost criticata pentru modul in care gestioneaza despagubirea clientilor britanici cu depozite in bancile islandeze falimentare.

FSCS i-a anuntat pe cei 230.000 de clienti, care cumuleaza o valoare totala a depozitelor de 4,5 miliarde lire streline, ca vor primi doua e-mail-uri cu detalii despre modul de recuperare al banilor. Primul va explica procesul prin care banii vor fi platiti iar al doilea va da instructiuni despre cum sa se logheze pe conturile online ale bancilor islandeze.

Potrivit Codului Bacar englez, comunicarea prin e-mail cu clientii nu este o practica interzisa, dar nu este nici incurajata, din cauza numeroaselor cazuri de frauda online realizate prin e-mail-uri cu linkuri catre site-uri bancare fictive.

Expertii in securitate IT spun ca hackerii pot intra usor in posesia informatiilor trimise de FSCS iar pe urma pot trimite populatiei mesaje care sa ii directioneze spre alte site-uri unde sa isi lase datele personale si bancare. Statisticile britanice spun ca 18% din utlizatorii de servicii bancare online au fost victime ale fraudelor.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: