Oficialii FMI cer liderilor G20 sa ia masuri suplimentare impotriva crizei financiare globale

Data publicarii: 10-11-2008 | International

Oficialii Fondului Monetar International (FMI) vor ca in cadrul viitorului summit G20, de la Washington, sa se discute o serie de solutii monetare si fiscale suplimentare, pentru rezolvarea crizei financiare globale, arata Reuters.

Intr-o scrisoare adresata liderilor G20 - cele mai industrializate tari si economiile emergente -, directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a spus ca guvernele trebuie sa faca mai mult pentru limitarea crizei creditelor, ce afecteaza intreaga economie globala.

"Politici monetare si fiscale aditionale trebuie sa fie pe agenda summitului", a spus Strauss-Kahn intr-o scrisoare din 6 noiembrie, obtinuta sambata de Reuters.

Seful FMI s-a intalnit sambata cu ministrii de finante din G20, in capitala financiara a Braziliei, Sao Paolo. Strauss-Kahn a spus ca liderii G20 care se vor reuni la Washington trebuie sa se asigure ca FMI are suficiente fonduri pentru a ajuta tarile sa faca fata crizei globale.

G20 reprezinta 85% din PIB-ul tarilor de pe planeta si doua treimi din populatia globului. Grupul este format din cele sapte tari cu cea mai avansata economie (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Italia, Japonia si Marea Britanie) si principalele tari emergente (Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia).

Toate tarile vor fi afectate de recesiunea provocata de criza financiara din Statele Unite. Cresterea economica mondiala va ajunge la 2,2% in 2009, fata de 3,7% din 2008, potrivit FMI.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: