Alfred Moses: Sub administratia Obama, relatiile Romania - SUA se vor raci

Data publicarii: 10-11-2008 | Politica

Barack Obama nu este interesat de zona Marii Negre. Declaratia a fost facuta de fostul ambasador al Statelor Unite in Romania, Alfred Moses. Diplomatul mai crede ca relatiile dintre Romania si SUA nu vor mai fi la fel de apropiate ca in perioada administratiei Bush. Fostul ambasador al Statelor Unite in Romania, Alfred Moses, sustine ca zona Marii Negre nu va fi o prioritate a administratiei Obama. El sustine ca spre deosebire de George W. Bush, din echipa lui Obama nu va face parte niciun specialist in aceasta zona.

"Europa nu va fi in atentia sa in mod special. Administratia Obama se va concentra pe Orientul Mijlociu, pe Iran, pe Afganistan, pe China. (...) Zona Marii Negre nu va fi insa o prioritate a administratiei Obama. Din cunostintele mele, Barack Obama nu a fost niciodata in vizita in estul Europei", a declarat Moses. Diplomatul american crede ca relatiile dintre Romania si Statele Unite se vor schimba in timpul administratiei Obama: "Nu cred ca Obama va avea aceleasi sentimente fata de Romania. Relatiile dintre Romania si SUA nu vor fi la fel de calde si de apropiate ca in cazul administratiei Bush. (...) Presedintele Bush a avut o relatie speciala cu Europa de Est si cu Romania in mod special, pentru ca tara dumneavoastra a sprijinit politica americana in Irak, in Afganistan.".

Cu toate acestea, Alfred Moses sustine ca Romania este in continuare bine vazuta in Statele Unite atat de democrati, cat si de republicani.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: