Banca elvetiana UBS a livrat SUA informatii despre 70 de clienti americani

Data publicarii: 10-11-2008 | International

Guvernul SUA a reusit sa dea o noua lovitura imaginii bancilor elvetiene, renumite pentru discretia cu care trateaza conturile clientilor si traditia secretului bancar, obligand cea mai mare institutie financiara de aici, UBS, sa divulge identitatea a 70 dintre clientii americani, scrie Washington Post.

Multi dintre milionarii din Statele Unite obisnuiesc sa isi deschida conturi in banci straine, in principal elvetiene, pentru a scapa astfel de fiscalitatea americana. Practica este considerata ilegala, fiind incadrata drept evaziune fiscala.

In mod surprinzator, UBS a fost de acord sa predea Departamentului de Justitie american datele a 70 dintre clientii sai care incercau sa eludeze Serviciul de Venituri Interne. In plus, autoritatile americane au mai obtinut din alte surse date despre alti 30 de evazionisti.

Reprezentantii UBS nu au confirmat decat indirect stirea spunand ca toti clientii bancii au asigurata confidentialitatea datelor, insa la cererea unor organisme administrative sau fiscale se pot stabili canale legale de informare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: