Angajatii magazinelor pot fura codul PIN al cardurilor de pe camerele de supraveghere

Data publicarii: 10-11-2008 | Finante-Banci

Au plecat la cumparaturi si au ramas fara nici un ban in cont. Si nu pentru ca ar fi luat prea multe produse, ci pentru ca au cazut victime hotilor de carduri. Politistii au descoperit mai multi comercianti care furau PIN-ul si seria cardurilor cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazine.
 
Tanarul retinut in actiunea de astazi a politiei era angajat al unei benzinarii. De pe camerele de supraveghere afla pinul iar cu asa-zisul pager copia datele de pe card.

De fiecare data cand utilizati cardul, mare atentie ca ochii dumneavoastra sa fie singurii care vad codul PIN. Cea mai simpla varianta este sa acoperiti cu mana tastatura POS-ului.

"Copierea codului PIN se poate face cu diferite obiecte artizanale frauduloase numite skimmere iar, de cele mai multe ori copierea benzii magnetice este insotita de furtul codului PIN", a explicat un ofiter specialist in criminalitate informatica.

Este doar unul dintre cazurile descoperite de politisti. Oamenii legii cerceteaza mai multi angajati ai magazinelor sau restaurantelor care faceau parte din retele de falsificatori de carduri.

Cei care folosesc fraudulos cardurile risca sa stea pana la 12 ani in inchisoare. 

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: