20.000 de euro pentru un bilet la ceremonia de numire in functie a lui Obama

Data publicarii: 11-11-2008 | International

Foarte multi americani sunt dispusi sa plateasca 20.000 de euro pentru a participa la ceremonia de numire in functie a lui Barack Obama, informeaza CNN. Cererea pentru invitatii s-a transformat intr-o lupta acerba pe site-urile caselor de bilete, cu toate ca intrarea este libera in cazul in care un membru al Congresului sau un senator iti acorda dreptul de a intra. Evenimetul va avea loc pe 20 ianuarie la Washington.

Chiar si locurile din zona pietonala au ajuns sa se vanda pentru mai multe mii de dolari. Organizatorii evenimetului sunt de parere ca vanzarea biletelor la asemenea sume incalca spiritul evenimentului din 20 ianuarie.

Howard Gantman, directorul Comitetului Congresului pentru Ceremonii Inaugurale, a declarat:"Consideram ca vinderea acestor bilete este nesabuita. Intelegem ca acesti oameni vor sa castige un ban, dar trebuie sa lansam, insa, un avertisment pentru cei care se gandesc sa le cumpere."

Pana in prezent, 250.000 de bilete au fost tiparite de Guvern. Acestea vor fi eliberate cu doar o saptamana inainte de ceremonie. Foarte multe persoane se tem ca pot ramane fara bilet. In acest sens, reprezentantii caselor de bilete de pe Internet promit ca vor returna banii persoanelor care este posibil sa ramana pe dinafara.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: