Preturile materialelor de constructii au crescut in ultimii doi ani cu pana la 75%

Data publicarii: 13-11-2008 | Economie

Preturile materialelor de constructii au crescut in ultimii doi ani, in functie de segmente, cu valori de pana la 75%, majorare valabila in cazul otelului, a declarat miercuri presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut.

Astfel, potrivit unei analize efectuate de membrii patronatului, pretul cimentului a crescut in 2008 cu aproximativ 20% fata de anul trecut si cu 45% raportat la 2006.

De asemenea, datele UNPR releva ca preturile produselor din aluminiu au inregistrat in perioada 2006 - 2008 cresteri de 16 procente.

In opinia reprezentantului Uniunii, cresterea preturilor pentru materiile prime, alaturi de dublarea salariilor in constructii in perioada mentionata au fost principalii facori care au influentat costul final al materialelor de constructii.

Milut a adaugat ca in conditiile stagnarii pietei imobiliare, cauzata de criza financiara globala, companiile producatoare de materiale de constructii vor practica si in 2009 o politica de crestere a preturilor in vederea acoperirii lipsei cererii de pe piata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: