Un grup de lucru Guvern - BNR - Asociatia Bancilor va elabora un plan privind finantarea economiei

Data publicarii: 13-11-2008 | Finante-Banci

Premierul Tariceanu a anuntat miercuri ca a decis infiintarea unui grup de lucru la care vor participa reprezentantii Guvernului, ai BNR si ai Asociatiei Romane a Bancilor, care va realiza un plan de masuri privind asigurarea finantarii economiei "intr-un mod optim".

Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor s-au intalnit miercuri cu premierul Tariceanu pentru a discuta despre impactul crizei financiare internationale asupra sistemului bancar.

Miercuri seara, premierul a prezentat un plan de masuri elaborat de Executiv care prevede, printre altele, alocarea a minimum 10 miliarde de euro in urmatorii patru ani pentru investitii in economie, reducerea CAS cu zece puncte procentuale si alocarea a 220 de milioane de euro pentru constructia de locuinte sociale. Tariceanu a spus ca programul privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat de Guvern, vizeaza trei prioritati: oamenii, firmele romanesti si sistemul financiar.

In ceea ce priveste sistemul financiar - bancar, Tariceanu a anuntat ca va majora capitalul social al CEC cu 250 de milioane de euro in scopul finantarii IMM-urilor si agriculturii si a promis masuri pentru cresterea sustinerii IMM-urilor de catre Eximbank.

Seful Executivului a avut intrevederi, in ultima luna, si cu reprezentantii BNR si cu economistii, pentru a discuta pe tema crizei economico-financiare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: