ATM prin care poti transfera bani fara sa ai nevoie de cont bancar

Data publicarii: 13-11-2008 | International

Privier Inc, o companie din Statele Unite ale Americii, a pus la punct un sistem care poate face mult mai simplu modul de transferare al banilor, folosind doar un ATM si un telefon mobil, fara ca utilizatorul sa aiba nevoie de un cont bancar.

Privier si-a denumit inventia ATMSend deoarece la baza este un ATM clasic caruia i s-a adaugat o functie de trimitere de bani. Acestea au un soft special astfel incat utilizatorii sa poata alege fie retragere de numerar, fie transfer. Fiecare banca va determina limita maxima sau minima de transfer.

Inainte de tranzactie, utilizatorul va trebui mai intai sa inregistreze numarul de telefon, online sau telefonic, la banca prin care doreste sa faca tranzactia. Pe urma el va putea selecta functia de trimitere de bani. Atm-ul ii va cere sa introduca numarul de telefon.

Odata introdus, ii va fi trimis automat un cod din 10 cifre pe care va trebui sa il transmita destinatarului banilor, astfel incat acesta sa ii poata retrage. Ultima etapa este introducerea banilor in aparat. Destinatarul va putea scoate banii de la unul din ATM-urile din retea. Daca nu ii retrage in 30 de zile, expeditorul va fi anuntat, astfel incat sa ii poata recupera.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: