American Express cere guvernului american un ajutor de 3,5 miliarde de dolari

Data publicarii: 13-11-2008 | International

Al patrulea mare emitent de carti de credit din Statele Unite, American Express, a cerut guvernului american 3,5 miliarde de dolari, prin intermediul programului de sprijin al sistemului financiar, anunta Wall Street Journal, citand surse apropiate situatiei.

Nu este clar daca cererea pentru ajutor bancar survine inainte sau dupa 10 noiembrie, data la care compania a primit aprobarea Rezervei Federale de a deveni holding bancar. Cererea nu a fost facuta publica de catre American Express, si nu se stie cum va folosi fondurile, conform Wall Street Journal, citat de Reuters.

In valoare de 700 de miliarde de dolari, programul Trezoreriei SUA de recapitalizare a institutiilor financiare cu probleme a fost extins la sfarsitul lunii octombrie pentru a include 14 banci regionale, in afara celor noua mari grupuri bancare care au aplicat initial la ajutorul guvernamental.

Astfel, PNC Financial Services Group va primi un sprijin de 7,7 miliarde de dolari, Capital One Financial - 3,55 miliarde de dolari, Regions Financial - 3,5 miliarde dolari, Sun Trust Banks - 3,5 miliarde dolari, Fifth Third Bancorp - 3,4 miliarde dolari, KeyCorp - 2,5 miliarde dolari, State Street Corp - 2 miliarde dolari, Northern Trust Corp - 1,5 miliarde dolari si Huntington Bancshares - 1,4 miliarde dolari.

In prima etapa a programului, cu fonduri de 125 miliarde de dolari, sunt incluse noua grupuri financiare: Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, State Street si Merrill Lynch.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: