Groupama: Asiguratorii nu pot evita cresterea tarifelor la politele auto, din cauza daunelor mari

Data publicarii: 14-11-2008 | Afaceri

Pierderile inregistrate de piata de asigurari din Romania pe segmentul auto este o situatie care "nu poate dura", motiv pentru care societatile nu pot evita cresterea tarifelor pe segmentu auto pentru 2009, a declarat reprezentatul Groupama in Romania, Denis Rousset.

"Piata nu poate functiona daca toti acesti actori pierd bani. Trebuie sa gasim un nivel de profitabilitate normal pentru activitatile noastre", a mentionat Rousset.

El a adaugat ca redresarea piete auto nu se poate face numai prin cresterea tarifelor la polite si prin alte metode tehnice, cum ar fi stabilirea tarifelor in functie de istoricul fiecarui sofer, prin segmentarea portofoliului. "Nu trebuie sa apasam pe buton si sa spunem - va fi mai scump!", sustine Rousset.

Oficialul Groupama a subliniat ca in Romania nu exista o baza de date in acest sens, asa cum este cazul in alte tari de Europa.

Grupul tinteste o cota de piata de 15% pe piata asigurarilor auto in urmatorii cinci ani. "Nu este un obiectiv foarte ambitios, insa vrem sa fim rentabili pe aceasta piata", a adaugat el.

Rousset a precizat ca produsele Groupama Asigurari vor fi distribuite si prin intermediul Bancii Transilvania si OTP Bank, cu care a  incheiat contracte de exclusivitate.

De asemenea, produsele vor mai fi distribuite si prin intermediul BRD-SocGen si CEC Bank, aceasta din urma distribuind polite de viata sub marca Asiban.

Oficialii Groupama au admis ca pretul platit pentru cei trei asiguratori ar fi putut fi mai mic daca tranzactiile ar fi avut loc dupa agravarea turbulentelor de pe piata financiara, insa in acest caz grupul risca sa rateze achizitiile.

"Poate ca am fi platit mai putin, insa societatile ar fi fost vandute altcuia si nu ocupam pozitia pe care o doream pe piata din Romania", a mentionat reprezentantul Groupama.

In 2009, ritmul de crestere al pietei romanesti va incetini fata de anul anterior, cand s-a situat la 25%, insa cresterea va fi tot de doua cifre, estimeaza Groupama.

In privinta celor 2.800 de angajati ai celor trei asiguratori - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari -, oficialii Groupama au adaugat ca "nu au niciun plan de restructurare", insa au precizat ca remunerarea personalului trebuie facuta in functie de contributiile fiecarui angajat la rezultatele companiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: